6. Sociaal domein

Wat hebben we bereikt?

Wat hebben we bereikt?

Doel 1. De versterking van de sociale basis
We werkten de opdracht voor de nieuwe welzijnspartner uit en besteedden deze aan. We rondden de selectiefase af en twee partijen gingen door naar de gunningsfase. We bereidden ons voor op de implementatiefase die na de gunning in april 2025 start. Het accent lag daarbij op elementen van de nieuwe werkwijze, zoals systemen, privacy en organisatie. Maar ook op het afbouwen van de bestaande situatie. We borgden daarbij de continuïteit van zorg voor inwoners en de bedrijfsvoering van onze huidige partners.

Doel 2. Duurzame, aantrekkelijke, betaalbare en toegankelijke maatschappelijke accommodaties in Lingewaard. Waarin voldoende ruimte is voor onze verenigingen en maatschappelijke organisaties. En waar door multifunctioneel gebruik een goede bezetting is.
In Huissen, Bemmel, Haalderen, Gendt, Doornenburg en Angeren verrichtten we verscheidene activiteiten die een bijdrage leverden aan duurzame, aantrekkelijke, betaalbare en toegankelijke maatschappelijke accommodaties voor multifunctioneel gebruik.

Doel 3. Inwoners worden gezond en gelukkig ouder. Door zelfstandig te blijven wonen, veilig over straat te kunnen gaan, in de buurt hulp te hebben en anderen te kunnen ontmoeten.
Met de inzet van preventieve voorzieningen droegen wij bij aan het langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen van onze inwoners. Vanuit het Gezond en Actief Leven Akkoord ondersteunden we inwoners bij het vitaal ouder worden.

Doel 4. Inwoners met soms onbegrepen gedrag bieden we mogelijkheden om ook mee te doen. We vormen een kring om hen heen, als dat (even) nodig is. Zo helpen we inwoners 'uit de verwarring te komen'.
Samen met onze netwerkpartners vanuit Lokaal Zorg- en Veiligheidsnetwerk ondersteunden wij gericht inwoners met soms onbegrepen gedrag om hen te helpen 'uit de verwarring te komen'.

Doel 5. Inwoners met een uitkering helpen wij aan het werk. Inwoners die hun baan verliezen helpen we werk te vinden als hen dat zelf niet lukt.
Samen met onze netwerkpartners - waaronder het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland (WSP) - hielpen we inwoners (vanuit een uitkering) aan het werk. We leverden zoveel mogelijk maatwerk aan onze inwoners én aan werkgevers om inwoners effectief en duurzaam aan het werk te helpen en te houden.

Doel 6. Ieder kind krijgt de kans om zich te ontwikkelen en zijn talenten te benutten. Dit doen we samen: ouders, kinderen en jongeren zelf, onderwijs en kinderopvang, vrijwilligers en professionals. Met vallen en opstaan.
We bouwden samen met alle contacten, sociale relaties en leefomgevingen van kinderen aan het fundament voor opgroeien: een sterke pedagogische basis.

Doel 7. Alle inwoners die nieuw in Lingewaard komen wonen zijn welkom. Wij willen dat zij zich snel thuis voelen en mee kunnen doen in onze samenleving.
Samen met de woningcorporaties regelden we huisvesting voor nieuwkomers. Samen met Vluchtelingenwerk zorgden we voor een warm welkom van nieuwkomers in onze gemeente.

Doel 8. Inwoners kunnen rekenen op leefbare wijken, buurten en dorpen.
In Lingewaard hebben we bruisende, vitale kernen. De wijkplatforms droegen hieraan bij door initiatieven op te pakken en uit te werken. Ook gaven zij mede vorm aan een dorps- of wijkontwikkelingsplan. Dat vinden wij belangrijk. Inwoners zijn immers de experts wanneer het gaat om hun eigen leefomgeving.

Inwonersinitiatieven

Indicator

Meetbaar resultaat 2024

Verwacht resultaat

Behaald resultaat

Lingewaard Doet

Aantal gerealiseerde ideeën

30

20

Inwonersinitiatieven

Aantal maatschappelijke initiatieven

14

17

Deze pagina is gebouwd op 07/03/2025 13:53:53 met de export van 07/03/2025 13:48:17